Diner voor Gelukzoekers

In het Diner voor Gelukszoekers, maken de gasten kennis met de wereld van 300 Syrische vluchtelingen die vijf jaar geleden naar Leiden vluchtten en hier onderdak vonden. Dit project ontstond in 2015. Kunstenares Roos Tulen was hoofd vrijwilliger Culturele Activiteiten in de crisis- en noodopvang. Door het delen van verhalen, muziek en vooral veel eten leerde zij de migranten kennen als mensen in plaats van vluchtelingen.

Instructiekaarten voor het Diner voor Gelukzoekers

Deze bijzondere, corona-proof editie van Het Diner is samengesteld op een manier dat de impact net zo groot is als eerdere edities op locatie. De gasten ontvangen thuis een pakket, waarin zij alles vinden wat er nodig is om Het Diner Voor Gelukszoekers thuis te kunnen beleven. Door de aanwijzingen op de kaarten te volgen, word je stap voor stap door deze ervaring geleid. 

Door deze ervaring thuis te beleven, komt het diner misschien wel dichterbij dan ooit. Op deze manier mengen verschillende soorten en vormen van thuis zich in een avond vol prachtige verhalen en bijzondere smaken.