Citypaper

Liefde gaat door de maag in deze twee romantische steden

Rome en Parijs, beide twee romantische Europese steden die je zeker eens bezocht moet hebben. Aangezien zowel Rome als Parijs bekend staat als de stad van de liefde, is het ook niet zo gek dat de liefde voor eten hier zo groot is. Het is misschien even zoeken zo tussen alle toeristische plekken, maar beide steden hebben waanzinnig lekkere hotspots. Dit weekend gaat Cher de Franse keuken ervaren met haar Citypaper, Saskia van The Baking Bucketlist de food hotspots van Rome.

Het lekkerste ontbijtje

Mercato di Testaccio in Rome is een kleine lokale markthal waar je op elk moment van de dag goed zit. Toch is het op deze plek het leuks om je eigen ontbijt bij elkaar te verzamelen. Haal bij de ene kraam je vleeswaren, bij de andere het brood, je koffie haal je weer ergens anders en ga zo maar door. Voor je het weet heb je een heerlijk vers, en voordelig ontbijt! 

Anders is Paperboy in Parijs. Een hip tentje met een kleine maar uitstekende kaart. Naast een goed kop koffie zit je hier goed voor een stevig ontbijt. Denk aan gepocheerde eieren met avocado of een ‘meat plate’ met diverse vleeswaren, eieren, kaasjes, sla en brood.

@ingrvd / @insidemyrome
De gezelligste koffieplek van de stad

De beste koffie in Rome drink je bij Faro. Vrienden Dario, Arturo en Dafne zijn hier lang geleden de eerste specialty coffeebar van de stad begonnen. Naast dat ze je alles over koffie kunnen vertellen eet je hier ook nog eens een heerlijke ontbijtje of lunch. Super gezond, verantwoord en één die perfect bij je filterkoffie past.

Met gegarandeerd een retro racefiets voor de deur, veel tegeltjes en hout is Fragments dé specialty coffeebar van Parijs. Rond het middaguur schijnt heel even de zon in het kleine straatje waardoor je voor de deur heerlijk je kop koffie drinkt. Ben je iets later, dan is het binnen net zo gezellig.

@albertopolj / @fragmentsparis
Snack voor onderweg

Trek onderweg? Dan is het goed als je iets bij je hebt om te eten. In Rome zit je goed bij Pizzicheria Ruggeri. Naast heerlijke lokale wijnen zit je hier goed voor verse vleeswaren en vers gebakken brood om mee te nemen.

In Parijs zit je goed bij Pâtisserie Boulangerie Liberté. Elke nacht maken de bakkers hier de lekkerste (stok)broden en kleine zoete taartjes. Alleen al voor de enorme marmeren toonbank en de ruwe muren wil je hier even naar binnen lopen. Daarnaast zijn er ook een paar tafeltjes om aan te zitten.

@anamericaninrome / @seemyparis

 

Honger gekregen? In juni vlieg je voor 110 euro vanaf Amsterdam al naar Rome, en voor 70 euro naar Parijs. Welke stad gaat het worden?