Citypaper

Deze 5 tips gaan je citytrip een stuk gemakkelijker maken

Er zijn weinig momenten waarin je zo veel gaat zien en doen. Na een citytrip ben je zeker van een hoop goede verhalen en acht uur heel lekker slapen in je eigen bed. Om alles uit je reis te halen zijn dit een paar goede tips.

Tip 1: Een goed boek

Het klinkt misschien wat suf, maar juist dit voorwerp maakt de saaie momenten op reis super exciting; een goed boek. Ironisch, vind je niet. Alanis Morissette heeft daar in de jaren 90 zelfs nog een nummer aan gewijd. Reizen is af toe ook gewoon veel wachten en helemaal niet zo spannend. Koop daarom een goed boek om de tijd een beetje te doden. Een extra tip: Ga op zoek naar een boek waar jouw citytrip bestemming in voorkomt. Voor je het weet heb je je bestemming bereikt.

Tip 2: Het vulpotlood

Snel op het vliegveld nog een kaartje schrijven. Of een routebeschrijving van een vriendelijke local opschrijven omdat je telefoon je in de steekt heeft gelaten. Dat zijn van die momenten dat je de waarde in gaat zien van iets wat zo vanzelfsprekend is; de pen. En als je deze al op zak hebt zul je net zien dat ie het vliegtuig niet heeft overleefd. Vandaar, het vulpotlood! Wanneer deze op is komt er na een paar keer klikken op magische wijze weer een nieuwe vulling tevoorschijn. Lekken zal die nooit en schrijffouten heb je met een handomdraai opgelost.

Tip 3: De regenponcho

Je denkt er liever niet aan, maar soms is er geen ontkomen aan. Regen. Ook in landen buiten Nederland wil het weleens voorkomen dat het met bakken uit de lucht valt. Ga daarom voorbereid de deur uit, niet met een paraplu maar met een regenponcho. Ze zijn er in alle kleuren en maten, met of zonder stippen, voor 1 of 40 euro. Bijkomend voordeel; je steekt er fysiek niemand mee de ogen uit. Hoe dan ook, met de juiste kicks en hippe natte sokken rock je de regen met je poncho!

Tip 4: Fika

In Zweden wordt het ook wel Fika genoemd. Een moment tussen de bedrijven door om in alle rust even te genieten van een kop koffie en een broodje of zoetigheid. En in alle eerlijkheid, een citytrip vraagt om veel energie. Vandaar Fika! Neem het ervan en geniet even na van alle plekken die hebt gezien, zodat je daarna weer vol energie verder kan gaan met je citytrip.

Tip 5: Citypaper

Deze kon natuurlijk niet ontbreken aan dit lijstje; jouw eigen Citypaper! Jouw eigen local die je de hele reis bij je hebt. Plus het scheelt weer een kilo in je handbagage die anders een zware traditionele reisgids in beslag zou nemen.

Met deze tips ben je helemaal klaargestoomd voor je komende citytrip! Waar gaat de volgende reis heen?