Citypaper

Dit is één van de favoriete plekken van Demi in Londen

Deze zomer liet Demi, ook wel bekend als Het Voedingsmeisje, zich verrassen door Citypaper en ontdekte Borough Market. Een enorm overdekte markt vlakbij Tate Modern, tussen de Millennium Bridge en de Tower Bridge in. Met een camera op zak ontdekte Demi de diverse en heerlijke producten van de verschillende ondernemers die hier te vinden zijn. 

Eén van mijn nieuwe favoriete plekjes in Londen is Borough Market. Dit is een overdekte markt (ideale activiteit mocht het regenen!) met lekker veel eetkraampjes. Als je een echte foodie bent mag deze plek dan ook zeker niet ontbreken op je go-to lijstje.

Wanneer de markt is ontstaan is niet helemaal duidelijk, op internet staat dat de markt al in 1014 bestond, andere bronnen zeggen weer dat de markt bestaat sinds 1276. De huidige gebouwen dateren in ieder geval uit 1851. Dit geeft de markt een heerlijke vintage sfeer.

Je kunt in Borough Market een leuke souvenir kopen, zoals truffelolie, kruiden of servies.

Mocht je zin hebben in een hapje eten dan kan dat ook natuurlijk, er zijn namelijk veel verschillende foodstands. Dus een lekkere Thaise groene curry of een watermeloen sapje, het kan allemaal!

Borough Market ligt aan de zuidelijke toegang van de London Bridge en in de buurt van de metrohalte London Bridge. Mocht je er nou toch zijn, loop dan zeker ook een rondje in de omgeving van Borough Market. Het is er namelijk een stuk minder toeristisch en er zijn ontzettend veel leuke en gezellige plekjes!

Borough Market
8 Southwark St, London SE1
Geopend van maandag t/m zaterdag