Citypaper

5x street food hotspots tijdens de wintermaanden

Op een zomerse dag ontkom je er bijna niet aan; de beste burgers, craft biertjes, live bandjes en lange, zwoele avondjes. Alle ingrediënten voor een summer vibe midden in de stad. Ook in de wintermaanden is die vibe nog op veel plekken te vinden. Pak jezelf goed in. Dit zijn de 5 plekken waar je tijdens je aankomende citytrip kan genieten van heerlijke street food. Weer of geen weer.

Dinerama (Londen)

In het hippe Shoreditch, in een voormalig opslagdepot vind je Dinerama. Met uniek gevulde steamed buns van Yum Bun, Zweedse bbq gerechten van Lagom en kippenvleugels van Thunderbird is er voor ieder wat wils. Daarnaast is er een een grote Italiaanse wijntuin en genoeg cocktail- en craftbeer bars. Elke woensdag t/m zaterdag open van 17-00.

@dinerama
Papirøen (Kopenhagen)

Fiets nadat je de Nyhavn bezocht hebt, via de Inderhavnsbroen (ook wel de mooiste fietsbrug van Europa) naar Papirøen. Jarenlang werd hier het papier opgeslagen voor de nationale krant. Tegenwoordig is deze enorme hal de plek voor het lekkerste street food van de stad. Fiets wanneer je bent uitgegeten naar het naastgelegen eiland waar je het Operagebouw van Kopenhagen vind en iets verderop de veerpond naar de Kleine Zeemeermin. Papirøen is elke dag open van 12-21.

@niki.pedia
Frau Gerolds Garten (Zürich)

Op een industrieterrein achter het spoor vind je de festivaltuin Frau Garolds Garten. Naast verschillende goede wijnen, goede borrelplankjes en vijf hoofdgerechten van het weekmenu worden hier regelmatig vlooienmarkten en feestjes gehouden. De lange picknicktafels en de tuinlampjes maken het geheel af. Misschien nog wel het gezelligst tijdens de wintermaanden. Elke dag open van 18-00.

@fraugeroldsgarten
Palo Alto Market (Barcelona)

Een echte ‘Indian summer vibe’ midden in de winter. Dat vind je op de Palo Alto Market in Barcelona. Dit festival staat in het weekend bomvol foodtrucks, kleine marktkraampjes en lokale artiesten op de drie podia die het festival rijk is. Door de hoge bomen, muren overwoekerd door groen en eigen kruidentuin vergeet je bijna dat dit festival op een oud industrieterrein staat. Elke eerste weekend van de maand open van 11-21.

@bimbarcelona
Eatyard (Dublin)

Naast Dublin’s favoriete bar The Bernard Shaw vind je The Eatyard. Een klein food festival verstopt tussen twee oude panden. Hier vind je de meest unieke foodconcepten van Ierland. Elke maand is er weer plek voor nieuw talent. Al dit verschillende eten zet je smaakpupillen op scherp. Elke donderdag t/m zondag geopend van 12-22.

Naar welk food festival ga jij de aankomende maanden om de winterkou even te vergeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *